Helikopterperspektiv

Helikopterperspektiv

Bloggar om...

.... flyg, regional utveckling och politik från ett helikopterperspektiv.

Kalmar copy paste

AllmäntPosted by Olle Fält Tue, April 07, 2009 18:48:18

Fantasilösheten präglar i allra högsta grad en del Kalmarbor. Bortsett från Fanerdunprojektet möjligtvis. Men så gick det som det gick med det. Kanske tänker man i Kalmar att det är bättre att ta efter andra i stället för att hitta på något själva.

Låt mig ge några exempel:

Växjö Flygplats bytte namn till Smaland Airport. Kort därefter bytte man i Kalmar namn på sin flygplats till Kalmar Airport. Djärvt!

Smaland Airport fick två nya linjer till Düsseldorf och Berlin och då deklarerade minsann Kalmar Airports styrelseordförande, Herr Nilsson, att det skulle Kalmar Airport också fixa. Det gick visst inget vidare......

Sen bjuder Smaland Airport in till ett möte för att visa på hur hela Småland skulle kunna tjäna pengar på turister som kommer med lågprisflyg till flygplatsen i Växjö. På mötet presenteras en bokningssajt som hetter www.gotosmaland.se . Såväl Kalmar Läns som Jönköpings Läns turistrepresentanter bjöds in i samarbetet. Inte så långt därefter lanserar Kalmar då www.visitse.se (visit Southeast Sweden är budskapet). Småland är inte ett varumärke som duger åt turistchefen ( kanske för att han är ölänning?)

Och nu när Smaland Airport deklarerar att de arrangerar en "Flygets Dag" den 9 maj vad händer då i Kalmar? Jo sin vana trogen reagerar man med ryggmärgen (om sådan finns på de inblandade kalmariterna) och kör för säkerhets skull en "klipp och klistra" variant på det uppslaget med.

Tack och lov för Kalmar, så har staden i alla fall ett fotbollslag som håller fanan högt.
Heja KFF!