Helikopterperspektiv

Helikopterperspektiv

Bloggar om...

.... flyg, regional utveckling och politik från ett helikopterperspektiv.

Dåligt Smålandsposten, mycket dåligt!

AllmäntPosted by Olle Fält Wed, March 25, 2009 11:23:40

I dagens Smålandsposten finns ett reportage som tillhör kategorin usel journalistik. Så här kommer sågningen av artikeln:

Rubriken Regionförbundet tar över flygplatsen är helt felaktig. Regionförbundet köper Smaland Airports marknads- och utvecklingsbolag som heter VXO Smaland Airport AB. Detta köp genomförs som en del i en strategi där regionförbundet nu tar huvudansvaret för turismen och eftersom flygplatsens turistbokningssajt www.gotosmaland.se ligger som en del i flygplatsens marknadsbolag tar således regionförbundet över ägandet. Hade bara Smålandspostens reporter Stefan Ferm läst den tidning han jobbar på så hade han vetat det.

Därefter hävdar reportern att undertecknad har kritiserat att Regionförbundet ska ta över VXO Smaland Airport AB, dvs flygplatsens marknads- och utvecklingsbolag. Detta är också helt felaktigt. Jag har kritiserat Södra Smålands Regionförbunds oförmåga att få saker uträttade under förra regiondirektörens ledning. Då det vid den tidpunkten hade lagts ett förslag från Vänsterpartiet om att Regionförbundet borde ta över ägandet av Smaland Airport (dvs den fysiska infrastrukturen) så var jag kritisk till hur regionförbundets trötta inställning skulle påverka den vitala företelsen Smaland Airport. Allt detta går att läsa i mina tidigare inlägg.

Så Stefan Ferm ( och andra okunniga reportrar med för den delen), vill Du/Ni vara uppdaterade på vad som händer i de här frågorna så är min blogg helt gratis. Ni kan lugnt sitta kvar på kontoret med kaffekoppen och hålla Er informerade om väsentligheter. Ett bra tips så här i besparingstider.