Helikopterperspektiv

Helikopterperspektiv

Bloggar om...

.... flyg, regional utveckling och politik från ett helikopterperspektiv.

Centerns svek

AllmäntPosted by Olle Fält Thu, February 05, 2009 10:10:18

Det finns inget annat ord än just svek att använda för det som skett den sista tiden inom centerpartiet. Uppenbarligen tycker Maud & Co. att makten är viktigare än väljarna. Ändamålet helgar medlen då det gäller att hålla sossarna borta från regeringskansliet.

Jag är lantis. Glad för att jag är det. Mår bra av det och trivs med det. Jag känner en glädje över att göra mitt bästa för att förvalta den lilla plätt på 20 hektar som består av ängar, skog och mossmark. Jag använder inga kemikalier eller konstgödsel utan försöker på bästa sätt ändå att få ett bra bete till mina hästar. Tillsammans med dem arbetar jag för förbygga så att allt inte växer igen och blir skog. Jag har lärt mig att uppskatta skogens tysthet och mäktighet.

För mig är det naturligt att rösta på ett parti som säger sig representera landsbygden och dess utveckling. Men nu verkar det som centerpartiets strateger en gång för alla anser att andra väljargrupper ska prioriteras.

Först viker centern ner sig helt i Ansvarutredningen och den förhoppning vi landsbygdsbor haft om ökat inflytande, grusades helt.

Nu kommer centern troligen också att överge motståndet mot kärnkraft och därmed hävs det tidigare förbudet mot nybyggnad av kärnkraftverk.

I TV debatterar jorbruksminister Eskil Erlandsson misshandeln av gäss i Ungern och erkänner öppet att de regler som EU upprättar mot djurmisshandel inte efterföljs. Men trots det hävdar han att han genom sitt arbete i EU bidragit till regler för att villkoren ska förbättraras för 4 miljarder kycklingar i EU. Om inte gåsuppfödarna bryr sig om uddlösa regler, gör kycklinguppfödarna det?

Men var det hälsan för 4 miljarder europeiska kycklingar som var kärnfrågan som fick Eskil Erlandsson vald till riksdagsman? Hade Kronobergarna den punkten överst på agendan då man skickade Eskil till Stockholm?

Centern är inte längre ett alternativ för oss landsbygdsbor. Våra frågor drivs inte längre av partiet. Landsbygden avfolkas, bönderna får svårare att överleva och ingen gör landsbygdens röst hörd varken i Stockholm eller Bryssel.