Helikopterperspektiv

Helikopterperspektiv

Bloggar om...

.... flyg, regional utveckling och politik från ett helikopterperspektiv.

Ingvar Karlsson och miljön

AllmäntPosted by Olle Fält Mon, January 26, 2009 09:07:10

Tack och lov att politiker understundom drabbas av behovet att uttrycka sig i insändarform. Det är ju på det sättet vi väljare äntligen kan förstå hur lite de begriper. I dagens Smålandsposten var infört en insändare av Ingvar Karlsson (c). Vi läsare förmodades nöja oss med den informationen om författaren av insändaren. Själv hade jag aldrig hört talas om honom.

Nu visade sig att nämnde Karlsson tydligen representerar Centerpartiet i Växjö och har för övrigt synpunkter på att vi ska äta mer svenskfångad torsk (annars gör fransmännen det i stället hävdar han......).

Men om detta handlade inte dagens insändare. Nej nu ville Karllson minsann att vi aktivt skulle ta vårt miljöansvar. Han ondgjorde sig över att kommunala resor som klimatkompenseras inte ledde till minskade utsläpp. Kanske är det dags för Karlsson att sätta sig in i hur Kyoto-protokollet fungerar i allmänhet och klimatkompensering i synnerhet.

Att de förslag som Ingvar Karlsson i övrigt tog fram som aktiva förbättringar av klimatet endast var en flirt med skogsbönder och skogsindustrin gör hans trovärdighet som klimatdebattör ytterligare underminerad.