Helikopterperspektiv

Helikopterperspektiv

Bloggar om...

.... flyg, regional utveckling och politik från ett helikopterperspektiv.

Mere Sverige

AllmäntPosted by Olle Fält Fri, January 23, 2009 11:28:39

Vanligen tillhör jag dem som varmt välkomnar alla initiativ som syftar till att marknadsföra vår region. Det är min absoluta övertygelse att en ökad turistisk tillströmning till länet gagnar alla.

Därför blev jag glad när jag i Smålandspostens nätbilaga läste om kampanjen Mere Sverige som ska locka fler danskar till regionen. Intresserad gick jag in på kampanjsajten för att se på vilket sätt danskarna skulle övertalas att komma hit.

Låt mig säga så här: Den dansk finns inte som skulle välja Kronoberg eller Småland efter att ha varit inne på sidan! Tanken är att boenden, sevärdheter och aktiviteter ska synas på en karta. Om man ska tro den här sajten så finns det inte ett enda boende i hela Småland, ej heller några sevärdheter eller aktiviteter. En i övrigt obegriplig och svårmanövrerad sajt skrämmer iväg den eventuelle entusiasten ganska snart.

Vid närmare efterforskning visar det sig att det inbjudits till ett möte där länsturistchefen tillsammans med turistansvariga i Växjö och Alvesta stod som värdar och Visitswedens ansvariga i Danmark skulle informera om satsningen. Mötet fick ställas in eftersom ingen från besöksnäringen var intresserad att komma dit. Kanske berodde det på att de förväntades att betala några tusenlappar var för att finnas med på sidan.

Således har Södra Småland Turistråds chef satsat en styv miljon över en treårsperiod på en kampanj som inte intresserar näringen. Ett ganska märkligt beslut då nämde person allt som oftast beklagar de små anslag som verksamheten får från huvudmännen.

Enligt pressmeddelandet från Visitsweden så ska nu sajten lanseras med buller och bång i Danmark för att få hugade danskar att komma hit redan i påsk.

Lycka till, men räkna inte med någon invasion.